Barion Pixel

Hamarosan teljes mértékben elkészül a honlapom, amire oly régóta vártam. Még pár javítani való, és kész. Már látom az alagút végét. 🙂

Miről is fog szólni ez az oldal?

Szeretném a gyerekek nyelvén, gyerekek által bemutatni a szakmák sokszínűségét, melyek közül választhatnak a jövőjük építéséhez. Ezzel is ötletet adva, mennyi lehetőségük van. Azt is megtanulhatják, hogy minden szakmát akkor jó igazán csinálni, ha szívvel-lélekkel csinálja az ember. Akiket meginterjúvoltam az eddig megjelent könyvekben, mindenki elmesélte, milyen iskolába járt, milyen típusú ember tudja ellátni a feladatot és mindenki mesélt 1-1 érdekes, izgalmas sztorit a szakmája végzése kapcsán.

Ahogy láthattátok, eddig kiadásra került a Bálint az építőiparban, majd az Orsi a szépségiparban című könyvek. Ezek részei külön letölthetőek, attól függően, melyik gyerkőcöt mi érdekli igazán. Természetesen nem csak szakmabeliekkel beszélget Orsi és Bálint, hanem érdekes helyekre látogatnak el, sok emberrel és gyerekkel is megismerkednek, családi programokon is részt vesznek.

A könyvben található részeknél hol gyerekkori emlékeket idéztem meg, hol segítségül hívtam a Google-t, mert számomra fontos, hogy igaz történetét olvassák a helyszínekről, amerre járnak. Például a Kovács család egyik nap elmegy a Margitszigetre, ahol séta közben Feri apu elmeséli a Szent Mihály kápolna harangjának történetét, és természetesen a zenélő kút történelméről is beszámol gyerekeinek.

Olvassátok szeretettel! Nagy munkám van benne, remélem tetszeni fog. 🙂